Navigeren op het web

Onlangs kwam ik er achter dat maar liefst 82.9% van de Nederlandse bevolking gebruikt maakt van het internet. Dat is echt ontzettend veel als je het vergelijkt met andere landen. Nederland staat namelijk op de tweede plaats wereldwijd qua hoogste percentage inwoners die gebruik maken van internet.

Op de eerste plaats staat Canada…

 

Maar hoe navigeren deze internet gebruikers nou eigenlijk?

 

Hartstikke leuk dat er zoveel mensen in Nederland het internet en haar mogelijkheden omarmen. Maar hoe gebruiken ze het internet? Hoe vind je wat je wilt vinden tussen al die miljoenen websites?
 
internetgebruikers-navigeren-met-google
 
Het blijkt dus dat het overgrote deel van de internet gebruikers in Nederland gebruikt maakt van Google om te navigeren over het wereld wijde web. Zelf doe ik dit ook en het is enorm effectief. Je typt in wat je wilt vinden en binnen enkele seconden heb je een keuze uit diverse mogelijkheden.

 

Startpagina’s

 

Maar zoals je kan zien in de grafiek hierboven gebruiken ook veel mensen startpagina’s om te navigeren op het web. Het voordeel hiervan is dat de informatie geserveerd wordt. Je kunt dus leuke dingen ontdekken zonder dat je er zelf op komt. Puur omdat je het voor je ziet. Dit heet ook wel zo charme.

Maar als je echt doelgericht wilt zoeken dan is Google je beste vriend!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *